Foment del Treball ha indicat que menys de l'1% dels 3.070 milions d'increment de despesa previst en l'acord dels pressupostos de la Generalitat per al 2020 es destinarà a polítiques de dinamització econòmica, entre les quals es troben mesures per a la indústria catalana.

El pacte assolit entre el Govern i els comuns fixa un increment de 23,8 milions d'euros en aquest àmbit fins a deixar la partida en 176,9 milions d'euros, una quantitat que segons un comunicat de la patronal "no permetrà avançar amb suficiència el compliment del Pacte Nacional per a la Indústria".

De fet, Foment del Treball ha advertit que tot el que s'estalviï la Generalitat en polítiques industrials comportarà a mig termini un augment en la despesa social per afrontar els "problemes per la manca de creació d'ocupació".

La patronal catalana ha valorat positivament que els comptes de 2020 "reforcin les polítiques socials i la qualitat dels serveis públics", així com l'augment de la despesa en la inversió pública, "que va patir excessivament la política de reducció del dèficit".

Ha tornat a insistir, però, que s'hauria d'haver prioritzat la despesa en l'activitat productiva a través del Pacte Nacional per a la Indústria.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat