Foment del Treball considera que els canvis fiscals inclosos en la proposta de llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat són, d'entrada, "abusius, confiscatoris i poc intel·ligents". "No podem assumir agreujar encara més una política fiscal que perjudica empreses, famílies i ciutadans", critica la patronal en un comunicat, en el qual recorda que ha defensat "en reiterades ocasions" una política fiscal "més competitiva per facilitar les inversions a Catalunya, l’atracció de talent, i fomentar l’emprenedoria i el suport a l’economia productiva". Per Foment, amb la llei que prepara el Govern es perjudicarà els ciutadans catalans amb relació als de la resta de l'Estat, ja que, afirma, la pressió fiscal "se situa entre un 10% i un 20% superior".

Foment portarà a la primera junta directiva del 2020 i a l'assemblea general de la institució, que se celebraran el proper 13 de gener, l'avantprojecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic que ha presentat el Govern de la Generalitat al Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

Segons la patronal, el text de l'avantprojecte ha generat una "gran preocupació" sobre les modificacions fiscals que afecten les rendes de treball, el patrimoni i les successions, així com a molts sectors productius de l'economia catalana, com el turístic, afegeix.

Un cop consensuat l'anàlisi dels òrgans de govern de Foment, la patronal presentarà als grups parlamentaris d'ERC, JxCat, comuns, PP i Cs tots els plantejaments per esmenar les propostes que gravin encara més els tributs als ciutadans i empresaris de Catalunya.

A més, Foment continua insistint en la necessitat de reduir l’economia submergida en deu punts amb relació al PIB. En total, els ingressos ascendirien a 100.585 milions d’euros en el conjunt dels quatre anys, si es realitzessin de forma gradual. A partir del quart any s’aconseguirien uns ingressos recurrents de 40.234 milions anuals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat