El Fons Monetari Internacional (FMI), presidit per Christine Lagarde, ha instat Espanya a continuar fent reformes al mercat laboral amb l'objectiu de corregir el dèficit públic, que ha titllat de "considerable", segons l'informe anual de l'organisme publicat aquest dimarts sobre el sector exterior. 

En concret, la institució ha destacat que les reformes laborals aprovades en els darrers anys, concretament la del 2010 i la del 2012, han donat suport a l'economia espanyola. "Les reformes estructurals en resposta a la crisi financera global, particularment les reformes laborals, amb la conseqüent moderació salarial i reducció de dèficit públic, han ajudat a rebaixar els desequilibris", diu l'organisme. 

Per tal de seguir reduint el dèficit públic, que arribarà al 2,7% el 2018 i a l'1,8% el 2019 —segons el darrer quadre macroeconòmic del govern espanyol—, l'FMI ha demanat més ajustaments. "Reduir l'encara considerable dèficit públic és una política clau per reduir els desequilibris restants. Avançar amb noves reformes estructurals del mercat de treball, així com una implementació més ràpida de les reformes del mercat de béns i serveis, també són requisits per assolir l'ajustament addicional necessari", afirma la institució financera establerta a Washington.