La Fiscalia anticorrupció ha enviat un escrit al Jutjat 31 de Madrid on demana al jutge que processi Rodrigo Rato per un delicte de corrupció pel cobrament de 835.000 euros en comissions sense justificació durant la seva etapa com a president de Caja Madrid i Bankia.

La Fiscalia sosté que Rato va introduir a Bankia diverses persones que van actuar com a “nucli dur” al seu servei i que van facilitar una trama de cobraments de comissions procedents de les empreses que rebien els concursos de publicitat de Bankia.

Segons la Fiscalia, la societat de Kradonara 2001 SL, propietat de Rodrigo Rato, va rebre comissions procedents de dues empreses de publicitat (Zenith Media SL i Publicis Comunicación España) a Albisa Inveriones y Asesoramiento, propietat d’Alberto Portuondo Coll, membre de l’equip directiu que Rato va introduir a la seva arribada a Caja Madrid. L'escrit explica que per controlar aquests processos el president de l’entitat va introduir a Bankia persones que “van constituir un autèntic grup de pressió dins de l’entitat financera i actuaven com a nucli dur a les ordres i en benefici de Rodrigo Rato”. 

Per això, la fiscalia assegura que els principals gestors de les empreses adjudicatàries eren coneixedors de la “finalitat irregular de les comissions abonades a la societat Albisa de Portuondo” i col·laboraven activament als fets “pel càrrec que ocupaven a les entitats”. En total, aquestes empreses haurien rebut 835.024,64 euros.