La Fira de Barcelona es farà càrrec de la gestió del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) a partir del 2021 -moment en què venç el contracte amb l’operador actual- i durant els propers 50 anys. Ho han anunciat la Fira i l’Ajuntament a la presentació de resultats del 2017, en què la Fira ha aconseguit batre per segon any consecutiu un rècord de facturació, tocant als 188 milions d’euros.

Segons el president de la Fira, Josep Lluís Bonet, "Barcelona a través de Fira i sumant la gestió d’aquest nou recinte augmenta la competitivitat. A més ens permetrà actuar sobre la zona de l’espai Besòs, i poder ser part d’aquest projecte ens satisfà moltíssim". El CCIB, doncs, se suma als altres dos recintes que gestiona la Fira per celebrar els congressos, de manera que "farà Barcelona més competitiva i donarà un nou impuls a la ciutat com a gran plataforma firal i congressual".  

La Fira no nota el Procés

La Fira de Barcelona el 2017 ha batut, per segon any consecutiu, el rècord en facturació, amb uns ingressos de 187,6 milions d'euros, un 12% més que el 2016 i un 25% més que el 2015, l'últim any firalment comparable. D'altra banda, l'Ebitda va ser de 21,2 milions, un 4% més que el 2016 i un 59,5% més que el 2015. 

Uns resultats que, segons assegura Fira, s'han pogut assolir gràcies a la "feina ben feta", la celebració de més de 140 salons i congressos, i a la "onada de creixement econòmic que estem visquent i que hem d'aprofitar", segons assegura el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. "En una economia com la que tenim, les empreses son clau i els governants han d’escoltar el que aquestes volen".

Tot això, però, diu, té una condició necessària: "l’estabilitat política i social". "No podem seguir amb situacions d’incerteses, hem de treballar perquè hi hagi estabilitat de manera sòlida". Ho ha relacionat amb la imatge que dona Catalunya, i més Barcelona, en un contexto en què assegura que "no podem jugar-nos a perdre aquesta bona imatge a l’exterior". 

De cara el 2018, les previsions són "superar lleugerament els 188 milions" d'enguany, i apropar-se als 190 milions. 

A 6 dies del Mobile

A poc menys d'una setmana d'iniciar el congrés dels mòbils més important a Barcelona, el Mobile World Congress (MWC), l'Ajuntament i la Fira asseguren que l’objectiu d'enguany és repetir "el gran èxit de l’any passat". Barcelona capta el 58% de les inversions que es realitzen a l’estat en aquest àmbit, i, segons l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “tenim tots els ingredients per ser un gran hub tecnològic del sud d’Europa”. Això, sí, però, el repte és que "el que aconseguim amb el Mobile, ho hem d’aprofitar tota la resta de l’any".

“Per nosaltres el MWC és com un examen anual”, assegura Serrallonga. Un punt en què no només s'hi fa negoci i innovació, sinó que també serveix per promocionar la marca Barcelona arreu del món. Pel que fa a la continuïtat del MWC a Barcelona, Colau assegura que "la GSMA -empresa encarregada del congrés- és molt conscient que el MWC ha crescut gràcies a Barcelona".