Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ha marcat com a objectiu per a aquesta temporada d'estiu convertir les seves estacions de muntanya —La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé— en la "porta d'entrada als parcs naturals" i atraure els turistes que visiten Barcelona cap al Pirineu. El president de la companyia, Ricard Font, ha destacat aquest dimarts, en la presentació de les destinacions turístiques d'FGC per a aquest estiu, que les comarques de muntanya "tenen una oportunitat immensa d'atraure" els visitants internacionals i ha subratllat que hi poden trobar un "paisatge privilegiat, gastronomia i cultura", a més de cinc parcs naturals de "primer nivell". De cara a l'estiu, Font ha apuntat que les previsions per a aquests mesos de vacances són "molt positives", tant pel que fa les reserves d'hotel com per la feina de promoció d'aquestes destinacions".

Segons Font, el Pirineu és "un dels principals actius de país" i ha afegit que "encara li queda molt camí" per promocionar-lo i descobrir-lo, especialment pels milions de turistes internacionals que visiten Barcelona. En aquest sentit, el president de FGC ha explicat que als operadors se'ls ofereix la possibilitat de fer desplaçaments al Pirineu d'un o dos dies des de la capital catalana i fer així que Barcelona sigui "un dels principals actors en la promoció dels nostres actius de muntanya.

Durant l’acte de presentació de la temporada d’estiu d’FGC, que s'ha celebrat a l'Espai de la Llum, a l'estació de Plaça Catalunya, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha insistit que la voluntat de les cinc estacions de muntanya i els trens turístics de ser la "porta d’entrada" mitjançant una experiència de "365 dies i 360 graus".

En els mesos d'estiu, FGC ofereix diverses activitats a les seves estacions d'esquí com el senderisme, BTT i viatges en telecadira, a més d'altres com excursions amb canoes, ràfting, quads i paintball, entre moltes altres. El director de l'estació de la Vall de Núria, Toni Casals, ha destacat la diversitat d'activitats que s'hi poden practicar i ha assenyalat que és una destinació adreçada a famílies, en un entorn natural per fer-hi senderisme i diversos esports. Per Casals, la manera d'accedir-hi, a través del cremallera, fa de la vall un lloc "especial i emblemàtic".

Per la seva banda, el director d'Espot i Port Ainé, ha subratllat com una de les principals novetats el quilòmetre vertical de la Vall de Peguera que surt des de la cruïlla de Rialp fins a la cota 2.000 de Port Ainé, amb un ascens controlat amb un codi QR amb la qual el ciclista va veient la seva progressió.