Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va assolir el 2018 els millors registres de la seva història en nombre de validacions, fins els 87,1 milions de viatges a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, cosa que representa un increment del 3,3% respecte l'any anterior, segons ha informat la companyia aquest dimecres.

La línia més utilitzada va ser la Barcelona-Vallès, que va registrar 64 milions de viatges, un 3,3% més que l'any passat, gràcies a l'increment del passatge a les línies S1 i S2 després dels perllongaments de Terrassa el 2015 i Sabadell el 2017.

Pel que fa la línia Llobregat-Anoia es van validar 23 milions de validacions, fet que també representa un augment del 3,3%. En aquesta línia, s'ha detectat un augment global de la mobilitat, sobretot concentrat en el tram entre Colònia Güell i Martorell Vila, a la segona corona, amb un creixement del 7,4%, molt per sobre de la mitjana de la línia. D’altra banda, el servei de rodalies, als ramals d’Igualada i Manresa, ha augmentat també, amb un 5% més de viatges registrats aquest 2018.
 

Pel que fa la línia Lleida-La Pobla continua l'augment progressiu d'usuaris, amb un 6,8% més, fins als 220.700 viatges.

D'altra banda, els índex de puntualitat –els retards es calculen a partir dels 3 minuts- s'han enfilat fins al 99,49% a les línies metropolitanes i fins al 99,10% a la línia Lleida-La Pobla. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat