Les empreses que operen a Catalunya van exportar el 2017 productes industrials per valor de 67.461,2 milions d’euros, un augment del 8,9% respecte a l’any anterior. Segons ha publicat aquest dilluns l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), les exportacions d’alt contingut tecnològic van augmentar un 9,0% interanual, mentre que les vendes de nivell mitjà alt, que representen quasi la meitat de les exportacions de productes industrials, van créixer un 5,4%. Les exportacions de productes de nivell mitjà baix són les que més van augmentar amb relació a l’any anterior, en un 27,9%, i les de nivell tecnològic baix van augmentar un 6,1%.

Per segments i territoris

Les vendes de productes informàtics, electrònics i òptics van créixer un 21,2%, mentre que els productes farmacèutics han crescut, però amb menys intensitat, en un 4,3%. Per àrees geogràfiques, destaca l’11,3% de creixement de les vendes d’alta tecnologia a la Unió Europea, mentre que les vendes a la resta del món han augmentat un 6,5%.

Segons l’Idescat, les exportacions d’alt contingut tecnològic han assolit un valor de 7.314,9 milions d’euros l’any 2017, xifra que representa l’11% de les exportacions catalanes i el 29% de les exportacions d’alta tecnologia del conjunt d’Espanya.

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt, que representen quasi la meitat de les exportacions de productes industrials, han assolit un valor de 32.395,0 milions d’euros l’any 2017. Aquesta xifra suposa un augment d’un 5,4% respecte a l’any 2016, degut principalment a l’increment de les vendes de productes químics (9,0%). Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han augmentat un 4,2% i les destinades a la resta del món un 8,3%. L’augment de les exportacions a països de fora de la Unió Europea ha estat del 47,6%, força més elevat que el de les destinades a la Unió Europea (19,0%).