"L'economia segueix creixent i mirant enfora". Ho anticipava la directora general d'Indústria de la Generalitat, Núria Betriu, en una entrevista a El Nacional i ho ha confirmat el Ministeri d'Economia amb noves xifres. Les exportacions de les empreses catalanes han registrat la millor xifra de vendes fins ara obtinguda al gener però també al febrer. Un inici de 2017 d'èxit en el terreny exportador. En aquest segon mes de l'any, les exportacions catalanes s'han situat en 5.646 milions, un 7,9% més que el febrer de l'any passat que ja es va situar com el millor mes de la sèrie. Per sectors d'activitat, les vendes catalanes es corresponen principalment a productes químics (un 4,9% més), seguits de béns d'equip (un 3,3% menys) i sector automobilístic (8,1% més). 

El valor de les exportacions catalanes al febrer ha suposat el 25,6% del total de les vendes a l'exterior de l'Estat. Amb aquestes xifres, Catalunya és de lluny qui ha aportat més a les exportacions del conjunt d'Espanya només seguida pels 2.476 milions de la Comunitat de Madrid o els 2.456 milions d'Andalusia. Si bé és cert que en tots dos casos el seu creixement ha estat més gran. En el conjunt d'Espanya, les exportacions han augmentat al febrer un 8,3% fins els 22.076 milions. De la mateixa manera que Catalunya i impulsada en gran mesura per aquesta, també s'ha assolit la xifra més gran fins ara registrada en el segon mes de l'any.  

Les exportacions catalanes han crescut en totes les seves demarcacions: Barcelona (+4,9%), Girona (+19,4%), Lleida (+13,2%) i Tarragona (+20,2%). Fent balanç del tàndem gener i febrer de 2017, les exportacions catalanes han crescut un 11,5% respecte els dos primers mesos de l'any passat. I és que tal i com defensa Betriu, les exportacions no serveixen només per veure el nivell de vendes a l'exterior sinó també "la maduresa en la internacionalització de l'economia catalana."