La Generalitat obrirà un expedient informatiu a Renfe per la caiguda de pols i sorra que han impactat sobre la circulació dels trens de Rodalies al seu pas per sota de la plaça de les Glòries, segons va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Rull ha fet aquest anunci en el transcurs de la conferència al fòrum Barcelona Tribuna sota el títol 'Quines infraestructures per a quin país?' i ha assegurat davant dels assistents a la conferència que el Departament havia tingut coneixement dels incidents a través dels mitjans de comunicació perquè en cap moment ni Renfe ni Adif han informat d'aquests incidents a la Generalitat. Rull ha afirmat que la circulació de trens per aquesta plaça és segura per als usuaris.

Rull ha afirmat que ''no és acceptable'' que ni Renfe ni Adif hagin informat el Govern sobre els incidents que s'han registrat sobre el trens de Rodalies que circulen per sota de la plaça de les Glòries i ha explicat que ja ha dit a les companyies que ''no pot ser que una informació tan rellevant'' no hagi estat comunicada al titular formal del servei de Rodalies que és la Generalitat. 

Renfe contesta

Renfe va contestar ahir a la tarda al conseller que sí que va informar sobre les incidències a Glòries l’abril de l’any passat. Cal recordar que aquestes incidències han causat que el Govern hagi anunciat l'obertura d’un expedient informatiu a la companyia per la caiguda de pols i sorra que han impactat sobre la circulació dels trens de Rodalies al seu pas per sota de la plaça de les Glòries.

Des de Renfe s’explica que es mantenen diversos canals de comunicació amb el Govern, i que un d’aquests canals, via SMS, és el que es va fer servir el 28 i el 29 d’abril per comunicar l’afectació a les vies. A més, la companyia afirma que no va rebre cap resposta per part de l’Executiu català.

Fonts de Renfe han explicat que no es van fer més comunicacions que aquestes perquè les afectacions “van ser mínimes”, però han volgut deixar clar que, en tot cas, tampoc van rebre cap mena de resposta des de la Generalitat. Pel que fa a l’expedient informatiu, les mateixes fonts han indicat que tan bon punt el rebin el contestaran.