El president de l'Associació Europea de Cambres de Comerç (Eurochambres), Christoph Leitl, ha instat aquest dimarts Catalunya a demanar un concert econòmic com el del País Basc per tenir "pau interna" i ser "més forta" a nivell internacional. "Si fos català, demanaria que em donessin el mateix que altres regions d'Espanya han rebut en el passat", ha assegurat Leitl a l'agència ACN.

Segons el president d'Eurochambres, tenir un concert econòmic podria ser "una manera" de resoldre la qüestió catalana, cosa que considera que reforçaria la posició internacional de Catalunya. "Europa necessita regions fortes", ha subratllat Leitl, que ha elogiat la creativitat i la innovació de les empreses catalanes. "És una força europea que hem de potenciar", ha asseverat.

De fet, fa uns dies, el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ja va posar les bases de com hauria de ser la Catalunya del futur a nivell econòmic. En l'acte, Canadell va criticar durament el model espanyol, que assevera, "condemna Catalunya a la pobresa".  A més, Canadell remarcava algunes xifres com ara que la pressió fiscal i la manca de transferències i inversions de l'Estat a Catalunya llasten la seva economia i el desenvolupament dels projectes dels empresaris, a més del dèficit fiscal "proper al 8% durant més de 30 anys".

Per últim, el president cameral va criticar també el tracte que l'estat espanyol té amb Catalunya, asseverant que "la generació de riquesa a Catalunya permetria un salari mínim interanual superior als 1.400 euros mensuals, però el dèficit i la carrega fiscal que tenim no ens ho permeten".