Culminat el procés de fusió de Bankia i CaixaBank, la nova entitat ha iniciat aquest dissabte els treballs de substitució de la marca Bankia dels edificis més significatius, entre ells la seu de les Torres Kio de Madrid, on ja llueix l'estel blau de cinc puntes que va dissenyar Joan Miró.

torres kio madrid caixabank efe

Substitució d'un rètol de Bankia per un de CaixaBank / EFE

El president de la nova CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, va explicar divendres, dia en què va concloure legalment la fusió, que l'objectiu és culminar la unificació de la marca el més aviat possible.

Els treballs de substitució han començat aquest mateix cap de setmana pels "edificis corporatius i més significatius" de Bankia, un procés que es perllongarà durant la setmana vinent. La nova retolació de les oficines començarà en un termini d'entre set i quinze dies, segons Goirigolzarri, que preveu que abans de juliol la marca CaixaBank estigui ja en totes les oficines de la xarxa.

Les emblemàtiques Torres Kio del districte financer de la capital van ser construïdes entre 1990 i 1996. La de la dreta mirant des del nord va ser comprada el 1997 per la llavors Caja Madrid, el logotip de la qual, l'ós verd, la va coronar durant més d'una dècada abans de la seva substitució per la marca Bankia. Als seus peus, a la plaça de Castella, segueix en peus la columna de Calatrava que l'antiga Caja Madrid va donar a la ciutat de Madrid.

Actius superiors als 660.000 milions d'euros

La nova CaixaBank serà el banc més gran de l'estat espanyol, amb un volum total d’actius que superarà els 660.000 milions d'euros i una quota de mercat pròxima al 25% del total. A més, la fusió també permetrà a l’entitat obtenir unes sinergies superiors als 1.000 milions d’euros. Concretament, obtindrà 770 milions a través de l’estalvi de costos i els 290 restants, segons les previsions, s’obtindran a través dels ingressos. El nou comitè de direcció estarà integrat per 14 persones onze de les quals provindran de CaixaBank i les tres restants de Bankia.

A més també variaran algunes de les direccions territorials. Si finalment s’aprova la proposta feta per CaixaBank, deu seguiran sent per a membres de CaixaBank i quatre aniran a mans de directius de Bankia.