Apropar-se a Sant Sadurní d'Anoia és un plaer per a tots els sentits. El territori conegut com la capital del cava, ofereix també una de les fàbriques més desitjades per a qualsevol amant del dolç; l'Espai Xocolata de Simón Coll, que justament aquest any, compleix deu anys. L'espai multisensorial situat als peus de la fàbrica de xocolata compta amb més de 800 m2 i dona veu a les seves marques, Simón Coll i Xocolata Amatller, a més de donar a conèixer i fomentar el Bean to Bar, el mètode d'elaboració de la xocolata que s'inicia seleccionada el cacau en origen, i respecta els sabors reals a través d'una cura procés d'elaboració que inclou el torrat, la barreja, el refinament, conxat, temperat, emmotllament i l'empaquetament.

Un dels principals eixos de l'èxit de Simón Coll és centrar el seu negoci amb dues fàbriques pròpies ubicades a Sant Sadurní d'Anoia, des d'on es gestiona i es controla tot el procés d'elaboració i distribució internacional de tots els productes. Maria Coll, Gerent de la companyia i primera dona en ser al capdavant de l'empresa, afirma: "tenir capacitat pròpia de producció és el nostre ADN. Sempre hem apostat per la innovació i I+D propis, i això ha fet que siguem capaços de crear productes que combinen el nostre saber fer xocolater amb l'originalitat i diferenciació".

EspaiXocolata Alta 04

Espai Xocolata ofereix al visitant un espai on descobrir la procedència del seu cacau, entre altres

Des de Simón Coll se selecciona l'origen del cacau, procedent majoritàriament de Ghana, Equador, Perú, Nicaragua i República Dominicana, fet que permet elaborar productes amb perfils aromàtics molt diferents i d'una excel·lent qualitat.

Un breu recorregut per la història de Simón Coll

Sis generacions i més de 180 anys d'història. Simón Coll, fundada l'any 1840, és reconeguda per acompanyar el consumidor en totes les etapes de la seva vida i per la seva gran aposta pel sabor i la qualitat, mantenint viu l'ofici xocolater i integrant a les seves fàbriques tot el procés d'elaboració des de la fava de cacau.

EspaiXocolata Alta 012

Botiga de Simón Coll amb tots els seus productes

Actualment, compta amb 3 punts de venda físics, encara que es distribueix en 4.000 punts de venda, web i exporta més del 20% de la seva producció a països com Austràlia, el Japó, Emirats Àrabs i els Estats Units, però concentrant la seva distribució principalment a Europa.

La cartera de Simón Coll està formada per un gran assortiment de productes que inclou des de torrons amb fruita seca de temporada, tauletes de diferents percentatges, cistelles per regalar i productes d'impuls com monedes o paraigües de xocolata. Dins del seu catàleg de propostes, Simón Coll aposta també per la campanya de Pasqua, sent líder a Catalunya en posicionament i venda de figures de xocolata tradicionals en aquesta època de l'any.

L'Espai Xocolata també forma part de la història de Simón Coll, un paradís per als amants del cacau i de la xocolata. L'altaveu de marca de l'empresa, celebra aquest any el seu desè aniversari amb una trajectòria impecable, que ha vist passar més de mig milió de visitants procedents de diverses parts del món.

EspaiXocolata Alta 011

L'Espai Xocolata es troba a Sant Sadurní d'Anoia

Xocolata Amatller

Xocolata Amatller neix al barri de Santa María del Mar de Barcelona el 1797 i és, probablement, la marca de xocolates en actiu més antiga d'Europa. Un ineludible referent mundial de l'art publicitari de la xocolata. És el 1972 quan Simón Coll adquireix Xocolata Amatller i la marca queda integrada a l'empresa xocolatera de Sant Sadurní d'Anoia, que ha sabut mantenir la seva essència i forta personalitat. Els productes de Xocolata Amatller reuneixen el perfeccionisme en la seva elaboració amb l'exquisitat visual que aporta el seu llegat artístic. Una marca que simbolitza la llarga tradició de la millor marca de xocolata de Barcelona, ara lligada també a la història de Simón Coll.

Les especialitats sota la col·lecció de Xocolates Amatller acullen des de les tauletes d'alt contingut en cacau d'origen seleccionat fins a les delicioses ametlles conegudes també com a ametllons (ametlles marcones torrades i caramel·litzades, recobertes de xocolata blanca i embolicades amb cacau en pols), sense oblidar la tradicional xocolata desfeta.