L’Associació de Voluntaris de la Caixa organitza un musical solidari de dansa solidària el diumenge 18 de novembre al CaixaForum Barcelona, de la mà de la companyia de teatre INS Picasso, formada per joves en risc d’exclusió, amb l’espectacle ENJAZZ Barcelona. Els fons recollits amb les entrades de l’obra aniran per AjutSi, una associació catalana que desenvolupa projectes de cooperació internacional amb dones de l’Índia rural.

L’Associació AjutSi, amb més de 20 anys d’experiència a l’Índia, es dedica a millorar les condicions de vida de les dones rebutjades, ja sigui per viduïtat, per la família o per la seva casta. 

Els fons recollits en aquest espectacle serviran per finançar una llar d’acollida on, a més de refugi, les dones tinguin accés a una formació que els permeti ser autosuficients i aconseguir els seus propis ingressos, per exemple, amb cursos de costura homologats.

Els festivals solidaris són una iniciativa lúdica que combina l’espectacle amb l’acció social. Els voluntaris de la Caixa busquen un projecte d’entitats socials catalanes sense ànim de lucre i coordinen tot l’esdeveniment amb tal de recaptar fons per dur a terme les seves activitats altruistes. La recaptació íntegra del festival es destinarà a cobrir les despeses d’aquest projecte solidari.

Musical Voluntaris Caixa

A Catalunya, els voluntaris de la Caixa ja han dut a terme 955 activitats a favor de les persones en situació de vulnerabilitat del començament d’any ençà, en accions que ja han arribat a 55.228 persones en risc d’exclusió social a Catalunya.

Avui ja són més de 890 voluntaris en actiu a Catalunya i més de 3.750 a tot l’Estat entre empleats en actiu i jubilats de CaixaBank, la Fundació Bancària la Caixa i CriteriaCaixa, familiars, amics i clients que dediquen el seu temps lliure a participar en activitats solidàries amb col·lectius en risc d’exclusió. 

La companyia de teatre, de l’institut Pablo Ruiz Picasso de Torre Baró, a Nou Barris, està formada per alumnes i exalumnes del centre, que s’hi dediquen en hores extra escolars. Des de que es va fundar al 2002, centenars de joves han participat ja en nou produccions musicals, que han interpretat en escenaris nacionals i internacionals. La companyia ha obtingut el premi Premi Ovidi de Catalunya i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d’altres.

ENJAZZ Barcelona es compon de petites paròdies en les quals els joves recreen personatges i situacions quotidianes amb improvisació i en clau humorística, amb el jazz com a línia argumental.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat