El president d'Enagás, Antonio Llardén, ha dit que els nomenaments dels exministres socialistes José Blanco i José Montilla i de l'expert energètic Cristóbal José Gallego, pròxim a Podemos, "són adequats per reforçar el consell d'administració davant de les circumstàncies excepcionals" que s'estan atravessant.

Llardén, en resposta a la pregunta d'un accionista durant la junta celebrada aquest dimarts, responia així sobre l'ampliació del nombre de membres del consell (de 13 a 16) i l'escassa experiència al sector d'aquests nous consellers independents, segons l'accionista.

Antonio Llardén ha manifestat que ens trobem davant d'"unes circumstàncies excepcionals que fan necessaris reforçar el consell d'administració per afegir perfils adequats a aquesta situació". En aquest sentit, assegura que "els perfils que s'han proposat", als que ha afirmat que no "els falta experiència i coneixement al sector energètic", es consideren "adequats" per reforçar-lo.

A part de l'especialització de Cristóbal José Gallego, José Montilla, va ser ministre d'Indústria i José Blanco, ponent de la Directiva de Renovables del Parlament Europeu (PE).

La junta d'accionistes d'Enagás va aprovar l'ampliació del nombre de membres del consell d'administració i també els nomenaments d'aquests tres nous consellers independents, a més de la reelecció de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) com a conseller dominical.

Quant a un altre dels punts de l'ordre del dia aprovats, com és la modificació dels estatuts socials per preveure la possibilitat de distribuir dividends en espècie, Llardén ha assegurat que no hi ha intenció d'aplicar-lo immediatament, però al consell li ha semblat adequat afegir-lo perquè estigui contemplat als estatuts, en línia amb altres companyies cotitzades.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat