L'empresariat del poble de Batea ha dit prou. I ho ha fet amb pas ferm mitjançant una carta adreçada a l'alcalde Joaquim Paladella per expressar-li el seu malestar: "No compartim les seves recents declaracions sobre la cerca d'alternatives jurídiques per integrar la vila de Batea dins d'Aragó, que no responen al sentir general de la gent del nostre poble". Segons Paladella, el seu poble pateix una "discriminació" per part de la Generalitat i li retreu tant la manca de places públiques promeses per a la residència d'avis com la imposició de parcs eòlics. 

Però, l'amenaça de l'alcalde de canviar Catalunya per Aragó ha trobat detractors fins i tot dins el seu propi municipi. Són tretze empresaris del vi, l'oli, les olives i l'agroalimentació que consideren que la polèmica ha generat "un impacte negatiu" a la resta de Catalunya que ja els està perjudicant. Més concretament, parlen de rebuig cap als seus productes i deteriorament de la seva imatge. "Crear vincles comercials sòlids costa molt i en un moment es desfan", alerten sense perdre de vista que un canvi en l'adscripció administrativa del municipi tindria conseqüències en la seva pertinença tant a la DO Terra Alta com a la DO Catalunya. 

I davant tot plegat, l'empresariat emplaça Paladella a reconduir la situació i no especular amb un sector "base de l'economia local" com el de l'agroalimentació. Alhora, critiquen que l'alcalde no ha complert amb les funcions de potenciar els recursos econòmics de la zona com tampoc d'adaptar-se al "sentir de la majoria del poble". Així doncs, demanen una "rectificació pública" per part de Paladella perquè retiri la seva proposta de formar part d'Aragó i emprengui les "accions necessàries" per revertir els efectes del "ressò mediàtic".

Entre els signants, s'hi troben les següents empreses: Altavins Viticultors, Les Vinyes d'Andreu, Az-azeytun, Comercial Querva, Pastisseria Barraca, Celler Rialla, Celler Jornou, Celler Mariol, Batevins, Vins la Botera, Vins Carpo, Pastisseria Carla i Vins Maijo.