La Cambra va posar en marxa el sistema de consultes a l'empresariat fa un parell de setmanes, i va estrenar-lo preguntant sobre les conseqüències que creu l'empresariat que tindria sobre el seu negoci una Catalunya independent dins de la Unió Europea. Aquesta consulta, que encara està oberta i s'hi pot participar, ha obtingut 1670 vots, dels quals el 76% ha considerat que tindria conseqüències positives i 15% que no hi hauria conseqüències. "Per tant, el 91% dels empresaris que han votat considera que seria bo o que no hi hauria conseqüències".

A més, Canadell ha recordat que es tracta de la mateixa pregunta que la Cambra va fer a l'empresariat el 2012, "i si es compara amb els resultats d'aleshores, el 62% van ser respostes positives, i cal tenir en compte que el nombre de vots ara ha estat el doble que en aquell moment". De fet, el 2012 van participar-hi 800 empresaris. 

Si s’analitza el tipus d’empresa que ha respost aquesta primera consulta enguany, un 36% dels participants són microempreses, un 30% autònoms i un 27% petites empreses. El percentatge restant equivaldrien a mitjanes i grans empreses.