L'empresa encarregada de la plataforma de vot electrònic durant els comicis a les Cambres de Comerç, Scytl, desestima qualsevol incompliment en la normativa pel que fa al funcionament de les eleccions que es van dur a terme entre els dies 2 i 8 de maig, i assegura que "en cap cas s'ha vulnerat el caràcter secret del procés electoral". 

Aquest aclariment arriba l'endemà que dos dels candidats a la presidència de la Cambra de Barcelona, el financer Carles Tusquets i l'advocat Ramon Masià, juntament amb una vintena de simpatitzants de les seves llistes, hagin presentat requeriments al Consell General de les Cambres de Catalunya al·legant "irregularitats" en el procés electoral. Segons aquests requeriments, els excandidats culpen a l'empresa de la plataforma, Scytl, i també a l'empresa encarregada de l'auditoria, Agtic Consulting.

És per aquest motiu que des de Scytl s'han pronunciat, asseverant que "es va garantir en tot moment l'anonimat del vot i es va protegir la privacitat dels votants, ja que és totalment impossible reconstruir el vincle entre el sentit del vot emès i l'elector". Alhora, l'empresa ha volgut explicar com van anar els fets post-electorals, en què la Junta Electoral Central va decidir retirar al voltant d'un miler de vots que eren "sospitosos". En aquest sentit, des de Scytl expliquen que això es va fer "amb la finalitat de garantir la legalitat del procés" i que "el dispositiu electoral va ser validat per l'empresa auditora prèviament a l'inici de les votacions, tal com està previst a la normativa".

Amb tot, "el sistema de vot per Internet que es va utilitzar ha implementat mesures de seguretat avançades que permeten assegurar no només la confidencialitat i anonimat del vot sinó també la integritat i transparència del procés, complint pas per pas els requisits del plec de condicions i de les normatives autonòmica i estatal".

Tot i que Scytl no entra en les possibles conseqüències d'aquests requeriments, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha asseverat aquest matí que "no es preveu que tingui cap afectació" en la constitució del ple de la Cambra, el proper dilluns 17 de juny. 

Amb tot, Tusquets i Masià han convocat una roda de premsa per aquest divendres 14 de juny per explicar els motius que els han portat a iniciar aquests tràmits.