Dos dels candidats a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona, Carles Tusquets i Ramon Masià, han decidit engegar un procés de requeriments per les eleccions que es van celebrar del 2 al 8 de maig. Els comicis es van fer amb vot electrònic, la primera vegada que es posaven en marxa a Catalunya i, segons Tusquets i Masià, el procediment no va ser l'adequat. 

Segons ha avançat Expansión i ha pogut confirmar ElNacional.cat, es tracta d'un seguit de requeriments presentats al Consell General de Cambres de Catalunya, en els quals els excandidats evidencien incompliments de les condicions per part de l'empresa encarregada de la plataforma de votació, Scytl, i també de l'empresa auditora, Agtic. 

Segons fonts d'ElNacional.cat, la impugnació ve orquestrada per part del financer Carles Tusquets i el seu equip, que van aconseguir tres cadires al ple cameral, i compta amb el suport de Ramon Masià, que té una cadira. En total, té el suport d'unes 25 persones, entre candidats i electors de les dues llistes. La notícia ja era esperada atès el sotrac que va causar la victòria de la llista independentista Eines de País, encapçalada per l'empresari Joan Canadell, que va treure la majoria absoluta a la Cambra. De fet, abans i tot de les eleccions, Masià ja va anunciar diverses vegades que no descartava "impugnar les eleccions" i es mostrava enfadat amb el procediment. 

Amb tot, el primer ple d'investidura per començar el nou govern de Canadell està previst per al dia 17 de juny, tot i que la data encara no és oficial, i fonts d'aquest diari consideren que "aquesta impugnació difícilment canviarà res, ja que aquests processos acostumen a tardar mesos".