Entre els passadissos del Mobile World Congress, els contactes internacionals i els negocis entre empreses són gairebé més importants que el que s'ensenya. És una oportunitat per desplegar el potencial internacionalment. I és que el Mobile no serveix només com a aparador, sinó també per apropar empreses de països diversos i fer negocis internacionals.

Catalunya fa temps que aposta per atraure inversió i talent d'arreu del món, una estratègia que ha explotat encara més aquests dies de congrés i ahir, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, anunciava que l'empresa suïssa de software ERNI crearà 100 nous llocs de treball a Barcelona, consolidant la seva seu a la capital catalana com la més gran del grup a escala internacional. 

"Més enllà de l'esdeveniment del Mobile, hi ha una estratègia del Departament d'Empresa per tal de fer de Catalunya un lloc on l'ecosistema d'startups i d'innovació sigui molt atractiu", assegurava Chacón. "Actualment ERNI té uns 2.000 metres quadrat a Catalunya, dels quals la meitat estan a Barcelona i la resta a Sant Cugat", expliquen des de l'empresa suïssa. 

100 nous llocs de feina

ERNI busca principalment un perfil molt concret: enginyers amb alt nivell d'anglès, preparats per treballar amb clients de tot el món. L'empresa suïssa es dedica a fer softwares per donar solucions principalment en sectors industrials, tot i que cada vegada tenen més demanda del sector de les asseguradores o dels jocs, asseguren des de l'empresa. 

Facturen prop dels 16 milions d'euros a tot l'estat espanyol, i van començar de zero del del 2011. "Estem molt contents de créixer i fer-ho a Catalunya, i volem fer d'aquesta un pol d'atracció de talent digital".