L'Emilio Sánchez Academy s'ha refermat com a acadèmia amb un gran valor diferencial i que pivota entorn de l'educació que ofereix als esportistes que es formen en les seves pistes. Amb motiu del 25 aniversari d'aquest centre, el seu fundador i promotor, Emilio Sánchez Vicario, ha reflexionat sobre la trajectòria de l'acadèmia i ha afirmat que el que la fa gran és poder donar una oportunitat a la gent perquè a través del tennis puguin fer el que els agradi i marquin la diferència.

En una entrevista al portal especialitzat 'industriadeltenis.com', l'extennista espanyol ha recordat que l'escola i la formació acadèmica han permès donar una qualitat més gran a la seva proposta, havent aconseguit que alguns estudiants hagin pogut fer el salt i formés en universitats com Harvard o Colúmbia.

"Els nostres jugadors van amb la base del tennis, però també tenen un background educatiu molt important", ha recalcat. Sánchez Vicario recorda els seus inicis, al costat de Sergio Casal, i explica que amb Pato Álvarez van aconseguir desenvolupar un joc per guanyar, però també per ser el més complets possible. "Va deixar un pòsit molt important, va ser molt pioner; havia agafat moltes coses de txecs, australians, americans i va elaborar un estil propi per adaptar-lo a la seva visió del tennis, amb un model de molta mobilitat", afegeix.

En preguntar-se-li per jugadors que s'han format a la seva acadèmia, cita diversos noms que han estat al top. Per exemple, de Murray explica que va ser un jugador que en un primer moment el va deixar gelat, però quan va jugar amb ell, ràpidament es va adonar que tenia el do del contraatac: "No em va impressionar veure-ho, però em va impressionar jugar contra ell". Sobre Dimitrov assegura que des del minut u era una fotocòpia de Federer, i que al principi era brutal i ha anat ajustant. Esmenta també a Sveltana Kutnetsova, que va ser a l'acadèmia des dels 14 anys, i que el va impactar pel soroll que feia la bola quan el pegava.

Sobre la piràmide del tennis, Sánchez Vicario insisteix en què la gran força del tennis espanyol dels últims anys són els clubs i els seus entrenadors. "El gran èxit del tennis espanyol són els entrenadors dels clubs que han tingut la mentalitat de donar l'extra per desenvolupar els jugadors", afirma. "Necessitem anar a baix, entrenadors joves que vulguin ser en el Circuit, que vulguin desenvolupar-se; això és clau".

L'Emilio Sánchez Academy té seu a Barcelona i Florida, on fa dotze anys va posar rumb a la seva internacionalització. També manté un acord amb Dubai, amb cinc entrenadors desplaçats fent el programa.

Sobre el llegat que espera que deixi l'acadèmia, Emilio Sánchez Vicario posa en el focus als jugadors: "Quan els pregunten què els ha quedat i és la manera de fer, la manera de ser tennista, que el tennis sigui un vehicle per tornar-se millors persones", resumeix.