La recuperació econòmica avança però amb moderació. Així s'extreu de l'Enquesta de Tardor 2015 realitzada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya a 1.249 col·legiats (un 15,8% del total) entre octubre i novembre d'aquest any.

L'atur segueix sent amb escreix el principal problema de l'economia catalana, seguit del dèficit fiscal de Catalunya amb l'Estat i, finalment, de la situació política actual, que puja significativament.

La meitat dels enquestats creuen que la situació actual de l'economia catalana és "millor" que fa un any, un 39,5% creu que segueix igual i un 10,3% és més pessimista i opinen que és pitjor. Tanmateix, però, un 59,9% dels economistes enquestats posa de manifest que l'economia catalana no experimentarà canvis notables en el quart trimestre de l'any.

 

Atur

Un 70,3% dels enquestats opina que l'atur continua sent el problema més greu de l'economia catalana. Però si es divideixen les opinions per col·lectius, el percentatge de preocupació dels desocupats s'incrementa fins a un 80,6%.

Dèficit fiscal

La preocupació pel dèficit fiscal de Catalunya amb l'Estat és la segona qüestió que més afecta en negatiu l'economia catalana amb un 49,9%. Els sectors més preocupats en aquest terreny són els jubilats i els assalariats.

Situació política

És el tercer problema de pes i el que més ha augmentat en relació a les últimes enquestes. La inestabilitat i la desconfiança amb els governants protagonitzen el 41,9% de les respostes encerclades. Els desocupats i els jubilats són els col·lectius que li donen més importància a aquest fet.