Les petites i mitjanes empreses associades a la patronal PIMEC escullen aquest dimarts nou president, després de la renúncia a principis de febrer del president sortint Josep González, qui va ocupar 24 anys el càrrec. Els dos candidats a la presidència de la patronal són Antoni Cañete, de la candidatura continuista Activisme Empresarial, i Pere Barrios, la nova candidatura EinesPimec, i ja han votat aquest matí a la seu de la patronal.

 

Els socis de la patronal poden votar a cinc seus catalanes: Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Catalunya Central (Manresa). El vot es pot efectuar de les 10 h  a les 17 h presencialment a les seus, tot i que també s'ha permès la delegació de vot en aquests comicis.

socis pimec eleccions - ACNSocis de Pimec fan cua per votar a la seu de la patronal a Barcelona. / ACN

Cues per votar

La candidatura EinesPimec ha denunciat a la xarxa social Twitter la lentitud per efectuar el vot, fet que ha definit com una "irregularitat" més en el procés electoral. La candidatura de Pere Barrios va presentar al·legacions aquest dilluns a la Junta Electoral de la patronal a causa d'una sèrie d'"irregularitats detectades"

Per la seva banda, fonts de Pimec han explicat que s'ha habilitat una mesa addicional per votar a la seu de Barcelona. A més, també han explicat que el vot s'efectua per ordre d'arribada i que, a primera hora, hi ha hagut molta participació amb vot delegat, fet que ha pogut fer alentir el procés. De moment, no disposen de dades de participació.

Eleccions especials

Pimec celebra aquest dimarts unes eleccions especials, ja que és el primer cop en la història de la patronal que dues candidatures aspiren als òrgans de govern de l’entitat representant de les pimes de Catalunya. D'una banda, el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, aspira a la presidència de la patronal amb la candidatura Activisme Empresarial, la qual busca “preservar” l’essència de la patronal, alhora que vol posar les pimes al "pont de comandament". 

La candidatura alternativa de l’empresari Pere Barrios, EinesPimec vol convertir Pimec en la primera patronal de Catalunya, i vol que aquesta sigui independentista, tal com són, segons el candidat, molts dels empresaris i empresàries del país. La candidatura de Barrios compta amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Eines de País, la qual va portar l’independentisme a la Cambra de Comerç de Barcelona l’any 2019.

Foto principal: Antoni Cañete i Pere Barrios a la seu de Pimec a Barcelona durant la jornada d'eleccions d'aquest dimarts. / ACN