La candidatura de Pere BarriosEinesPimec, és la candidatura independentista que aspira a "renovar" la patronal, després de ser presidida durant els últims 24 anys per Josep González, qui va deixar el càrrec a principis de mes "amb caràcter immediat". Va ser en aquell moment quan es va conèixer per primera vegada una candidatura alternativa a aspirar als òrgans de govern de l'entitat, de la mà de l'empresari Pere Barrios.

"Som empresaris, socis i independentistes", reivindica Barrios, qui compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), així com d'Eines de País, la qual ja va portar fa dos anys l'independentisme a la Cambra de Comerç de Barcelona. Barrios va reivindicar des del primer dia la candidatura com un projecte d'"empresaris independents", tot i que amb la voluntat de representar sense complexos el teixit empresarial català, del qual "molts som independentistes", va dir.

Barrios ha agraït el suport de l'ANC durant la campanya a les eleccions d'aquest dimarts 23 de febrer, en la qual el candidat d'EinesPimec ha denunciat "irregularitats" a favor de la candidatura alternativa d'Antoni Cañete. El candidat d'EinesPimec aspira a convertir la patronal en "l'única" de Catalunya, la qual representi el 99,8% de l'empresariat català.

El candidat

Pere Barrios es reivindica com a emprenedor i empresari. Alhora, coneix bé Pimec, ja que forma part de la seva Junta i va ser president de Pimec Vallès Oriental i de la sectorial Pimec Metall fins a la seva dimissió l'any 2019, moment en què va entrar als òrgans de govern de la Cambra de Comerç de Barcelona amb Eines de País. Actualment, és el vicepresident segon de la Cambra.

Barrios, empresari del sector metal·lúrgic, és fundador i president del grup Recam Laser. També presideix l'equip d'hoquei del seu municipi, Caldes de Montbui.

El programa d'EinesPimec

Barrios aspira a dotar Pimec de la força i les accions que necessita la patronal per a aconseguir canvis, així com dotar-la "d'aires renovadors" i del caràcter independentista que, segons Barrios, representa bona part del teixit empresarial català. En aquest sentit, l'ANC, la qual ha donat suport públicament a la candidatura, destaca la  importància de tenir un "govern independentista" en una entitat de l'àmbit econòmic com és Pimec per tal de poder donar "suport en els moments que està vivint el país i en tots els que vindran".

Barrios també veu cabdal la necessitat de tenir un president empresari a la patronal i a convertir-la en la primera patronal de Catalunya. El candidat d'EinesPimec creu en un model descentralitzat i participatiu on els diversos territoris de la geografia catalana es vegin representats. 

Barrios també aspira a fer Pimec partícip dels convenis col·lectius, proposant-hi noves figures i a convertir-la en un  "partner" de les empreses, amb els millors experts per tal de donar assessorament. Altres punts del seu programa són la promoció de la igualtat, l'economia circular i la sostenibilitat, la formació professional o la internacionalització, entre altres.