La candidatura EinesPimec, encapçalada per l'empresari Pere Barrios, ha denunciat a Twitter que no té accés al "cens d'empreses, autònoms, associacions, gremis i federacions associades a PIMEC" i que per aquest motiu no poden trucar per demanar el vot de cara a les eleccions de la patronal del 23 de febrer. 

Segons la candidatura de Barrios, aquest fet explicita la "desigualtat de condicions entre candidatures" en els comicis de Pimec i les dificultats amb què es troben per arribar als associats que vulguin votar. L'altra candidatura és la continuista d'Antoni Cañete, l'actual secretari general de Pimec, anomenada Activisme Empresarial.

EinesPimec també va definir com a "manca d'ètica democràtica" els tempos que ha deixat la patronal per a la presentació de candidatures, després que el president sortint de la patronal, Josep González, anunciés a principis de febrer que deixava la presidència de Pimec "amb caracter immediat".

Instrumentalització de l'entitat

En una entrevista aquest dimecres amb l'ACN, Barrios ha rebutjat les acusacions de l'actual direcció, la qual apunta que la candidatura de Barrios vol "instrumentalitzar" políticament la patronal. En aquesta línia, recorda les declaracions del president sortint, Josep González, qui va fer aquest dilluns una crida a explorar un pacte ERC-PSC després de les eleccions de diumenge. "Això no és fer política?", pregunta, i afegeix: "Instrumentalitzar és el que volem fer. La patronal és un instrument que treballa per als empresaris", ha afirmat.

De fet, el candidat acusa l'actual direcció de Pimec de fer política quan, per exemple, va "amagar" una enquesta feta fa uns cinc anys que determinava que més del 60% dels empresaris era independentista. "Des de la direcció d'aquell moment i la de sempre, no era un tema que es volgués posar sobre la taula", s'ha queixat el candidat d'EinesPimec.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat