El president en funcions de Pimec, Josep González, ha dit aquest dilluns que caldria "explorar" un possible pacte entre ERC i PSC, les dues formacions que van obtenir més vots a les eleccions del 14-F i que van aconseguir el mateix nombre d'escons. "És una hipòtesi que cal contemplar, entre altres raons, perquè s'han de millorar les relacions i el diàleg amb Madrid", ha exposat González en declaracions a l'ACN. "Una dinàmica bel·ligerant contínuament no aporta resultats", ha augmentat.

El president sortint de Pimec també ha recordat que les dues formacions ja han pactat a Madrid i ha subratllat que també cal tenir en compte aquesta possibilitat en un moment que caldrà gestionar els fons europeus Next Generation EU.

Per la seva banda, la patronal ha emès un comunicat aquest dilluns en què demana als partits "configurar un Govern estable" i que "prioritzi l’aprovació dels Pressupostos i que impulsi mesures sanitàries i econòmiques per superar la pandèmia". L'entitat ha lamentat també la baixa participació en els comicis, alhora que ha dit que espera "un major i millor diàleg entre els governs català i espanyol".

Resultats del 14-F i pactes

El PSC va guanyar per primera vegada al Parlament en vots i escons en aquestes eleccions, amb el 23,04% dels vots i 33 diputats. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va empatar en escons amb els socialistes i va aconseguir un 21,3% dels vots. La tercera força més votada va ser Junts per Catalunya, amb 32 escons, 2 menys dels que va aconseguir el 2017 i un 20,06% dels vots. 

Abans dels comicis, els partits independentistes Junts, ERC, CUP, Primàries i PDeCAT van signar per escrit no pactar amb els socialistes. "Sigui quina sigui la correlació de forces sorgida a les urnes, en cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC", van signar les formacions independentistes, entre les quals s'inclou ERC. Així doncs, segons aquest acord, l'opció del president en funcions de Pimec no seria factible.

Eleccions a Pimec

Pimec també celebrarà les eleccions de la patronal el pròxim 23 de febrer, després que Josep González deixés la presidència de l'entitat a principis de febrer. La decisió va ser definida per González com "voluntària, meditada i convençuda i ja contemplada des del moment en què vaig renovar el darrer mandat".

En aquestes eleccions de Pimec, s'hi ha presentat la candidatura Activisme Empresarial del secretari general de l'entitat, Antoni Cañete, i la nova candidatura de l'empresari Pere Barrios, EinesPimec, amb suport de l'ANC i Eines de País.