El president de PIMEC, Josep González, ha anunciat aquest dimarts que deixa el càrrec de manera immediata. "És una decisió voluntària, meditada i convençuda i ja contemplada des del moment en què vaig renovar el darrer mandat", ha assegurat González en una roda de premsa, de la qual PIMEC n'ha informat a les seves xarxes socials. 

González, que assegura que marxa "satisfet de la feina feta", ha destacat algunes fites durant el seu mandat com la constitució d'una fundació social, el fort creixement de l'entitat o l'assoliment de la representativitat institucional.

Nous reptes de PIMEC

González ha estimat oportú fer "un pas al costat perquè els nous òrgans de govern de l’entitat puguin donar resposta als reptes empresarials actuals", que estan subjectes a la crisi econòmica desencadenada per la Covid, així com les negociacions amb el nou Executiu català que sorgirà de les eleccions del 14-F.

La Junta Directiva ha ratificat aquesta tarda que les eleccions per renovar el nou òrgan de govern de l'entitat tindrà lloc el pròxim 23 de febrer.

Segons González, la "continuïtat està garantida amb Antoni Cañete" que, de moment, és l'únic candidat a la presidència. Ara bé, fins al pròxim 12 de febrer es poden presentar més candidatures. En el cas que ningú faci el pas, Cañete assumirà la presidència directament.

A més, González ha considerat que és positiu efectuar aquest relleu ara que hi ha canvis a la Generalitat: "Nou mandat, un nou president i nova junta directiva". Actualment, Cañete és el secretari general de PIMEC.