CO2 Revolution torna oxigen a l'aire a través de la creació de boscos a tot Espanya. Amb un mètode revolucionari a nivell mundial, combinant la biotecnologia (llavors intel·ligents i drons) amb sistemes tradicionals, la qual cosa li permet dispensar fins a 450.000 llavors per dia per reforestar grans extensions de terreny de manera més eficient.

Com a balanç entre els projectes registrats, ha plantat més de 600.000 arbres a tot Espanya en una extensió de 1.200 hectàrees aconseguint compensar 300.000 tones de CO2 de l'atmosfera, la qual cosa suposa 1.000 camps de futbol.

En l'actualitat la start-up CO2 Revolution, juntament amb l'empresa espanyola IDForest, caminen immerses en el seu projecte de I+D de producció, millora i reforç de iSeeds, les seves llavors intel·ligents de creació pròpia, que busquen imitar els processos propis de la naturalesa per germinar i créixer de la millor manera possible.

Cada dipòsit de dron de CO2 Revolution té capacitat per allotjar 10 quilos de llavors, on hi pot haver fins a 150.000 eSeeds per quilo. Un dia es podria dispensar fins a 450.000 llavors, les quals funcionen molt bé en zones incendiades aconseguint d'aquesta manera accelerar el procés de regeneració de la coberta vegetal i recuperació forestal després d'un incendi.

Quant a la taxa de germinació de la llavor intel·ligent, la companyia continua implementant millores biotecnològiques i realitzant proves en diferents terrenys per aconseguir els millors resultats. Segons el doctor Jaime Olaizola, director de I+D de CO2 Revolution, "la taxa de germinació depèn de diversos factors, al final no és el mateix sembrar al nord que al sud".

En funció de l'orografia, les temperatures o les precipitacions que hi hagi aquell any, la taxa serà una xifra o una altra. "El que sí que podem assegurar és que és moltíssim més eficient que sembrar amb mètodes tradicionals, ja que suposa un important estalvi en cost i temps. A més, en llançar les llavors intel·ligents des de drons som capaços de sembrar en terrenys de difícil accés, assolint llocs on no arriben els humans," explica Olaizola. Aquests mètodes permeten una taxa de germinació mitjana del 80%.

Ja han "plogut" sobre València, Galícia, Saragossa, Palència, Burgos, Àvila i moltes altres muntanyes, sempre amb espècies autòctones i la col·laboració de les administracions que gestionen les muntanyes públiques.