El sindicat educatiu majoritari de Catalunya, USTEC, avisa al Departament d'Educació que si no presenta un calendari "clar i compromès" per millorar les condicions de treball dels docents i el personal educatiu aviat convocaran una "vaga massiva". "USTEC inicia el compte enrere cap a una gran mobilització del sector educatiu", asseguren en un comunicat. El col·lectiu, que posa com a límit que la proposta es presenti abans que acabi el curs escolar, ha iniciat una campanya de recollida de firmes entre els treballadors dels centres "com a mesura de pressió directa al Govern".

Entre les reclamacions que fa el sindicat hi ha recuperar el 25% del poder adquisitiu que calculen han perdut els darrers anys, cobrar per totes les feines fetes, com ara dietes per sortides i colònies, i revertir les retallades pendents. A més, exigeixen a l'executiu que es redueixi la sobrecàrrega de treball i que es minimitzi la burocràcia al sector de l'ensenyament, un millor horari, més recursos per atendre l'alumnat i la incorporació d'especialistes i personal d'atenció educativa a les plantilles. 

Un "malestar generalitzat" que cal abordar

USTEC acompanya la nota de premsa amb unes dades que, sostenen, fan evident el "malestar generalitzar" que viu el col·lectiu. El sindicat informa que durant aquest curs han fet 5.300 entrevistes presencials amb personal docent i d'atenció educativa i més de 3.500 han respost via formulari telemàtic. De les opinions recollides en aquestes entrevistes, USTEC conclou que els enquestats comparteixen la percepció que l'Administració els tracta amb "menyspreu", un fet que asseguren que forma part de la situació "crítica" que pateixen.

Ara per ara, han iniciat la recollida de signatures d'un document on els signants reclamen aquestes mesures i es comprometen a participar de les accions i mobilitzacions necessàries que s'impulsin per reclamar aquestes millores.

USTEC denuncia que no se'ls ha tingut en compte pel Pacte per la Llengua

USTEC ha denunciat que no se'ls ha tingut en compte per idear el Pacte Nacional per la Llengua i ha posat en dubte el procés participatiu que s’ha seguit per elaborar el document que es va signar dimarts amb el suport del PSC, ERC i Comuns. "Sense recursos i sense compromís polític real, tot plegat queda en paper mullat", han expressat en un comunicat. En aquest sentit, han assegurat que "no es pot considerar un pacte nacional si no es compta amb el vertader consens social i polític" i per això consideren que l'acord ha quedat "coix".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!