El deute de les administracions públiques el quart trimestre del 2018 a l'Estat va ser l'equivalent al 97,2% del PIB, segons el Banc d'Espanya. Aquestes dades, basades en el Protocol de Dèficit Excessiu que s'envia a la Comissió Europea, indiquen que el saldo de deute del conjunt de les administracions ha augmentat un 2,6% respecte al mateix període de l'any anterior, i s'ha tancat en 1,174 bilions d'euros.

D'altra banda, l'informe també apunta que mentre que en el cas de l'administració central el deute va representar el 86,7% del PIB amb un creixement interanual del 3,7%, en el cas de les comunitats autònomes va ser del 24,3% del PIB, amb un augment de l'1,7% respecte el quart trimestre del 2017.

Pel que fa a les corporacions locals, el deute es va reduir fins als 25,8 mm d'euros (2,1% del PIB), un 11,3% menys que l'any anterior, mentre que en el cas de les administracions de la seguretat social es va situar en 41 mm, amb un creixement interanual del 50,4%, que es deu als préstecs concedits per l'Estat a la tresoreria General de la Seguretat Social el juny i el novembre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat