Avui, dilluns dia 1 de juliol, és el darrer dia de la campanya de la Renda d'enguany i l'últim dia per presentar la declaració de l'IRPF i l'impost de patrimoni del 2018. La campanya ha durat més de tres mesos, que va començar el passat 1 d'abril, d'acord amb el calendari publicat per l'Agència Tributària. Avui dilluns encara es podrà acudir a una oficina de l'Agència amb cita prèvia o fer consultes per telèfon o internet, sempre i quant la declaració sigui a tornar i no a ingressar.

El dimecres passat, 27 de juny, era la data límit per domiciliar les declaracions que surten a ingressar, i el divendres passat, 29 de juny, va acabar el plaç per sol·licitar cita prèvia per fer la declaració a les oficines de l'Agència Tributària. 

Qui ha de fer la declaració?

Estan obligats a presentar la declaració de la renda aquells contribuents amb rendiments del treball procedents de dos pagadors, tot i que si els ingressos han estat inferiors als 12.643 euros, no cal que declarin. El llindar pels treballadors que cobrin les retribucions per part d'un sol pagador es manté en els 22.000 euros anuals.

Alhora, els contribuents amb rendes inferiors als 16.825 euros es beneficien d'una reducció de la quota; una reducció que arriba als 5.565 euros anuals per als qui guanyen menys de 13.115 euros i una quantitat proporcional a aquesta xifra pels que ingressen entre 13.115 i 16.825 euros, però cal tenir en compte que en aquest exercici la reducció només té efecte a partir del 5 de juliol del 2018, de manera que la quantitat final es veu reduïda pels ajustos. 

Des de l'inici de la campanya, l'Agència Tributària va calcular que esperava rebre al voltant de 20,3 milions de declaracions, i que hauria de retornar uns 10.468 milions d'euros en total, dels quals 1.800 milions a Catalunya. A data de l'11 de juny, ja s'havien retornat 5.296 milions d'euros a 8,15 milions de contribuents.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat