CVC ha assegurat els 1.994 milions d'euros que s'havia compromès a injectar en el conjunt del futbol professional espanyol a través de LaLiga Impulso i per a això, la firma d'inversió ha aportat 1.200 milions d'euros dels fons que gestiona, complementant l'operació amb uns altres 850 milions de finançament bancari a través dels crèdits amb Goldman Sachs, Deutsche Bank i Credit Suisse, que el fons ha llançat finalment aquest divendres al mercat de bons per optimitzar el cost.

Malgrat la difícil situació dels mercats de renda variable derivada de la invasió de Rússia sobre Ucraïna - inflació, incertesa i tipus d'interès més alts del normal -, CVC ha col·locat avui amb èxit l'emissió de bons per valor de 850 milions que recolzen la seva inversió en LaLiga Impulso, segons fonts del mercat londinenc. L'interès del mercat pel potencial de la competició espanyola i els seus clubs i les bones qualificacions atorgades per Moody's i Fitch, Baa3 i BB respectivament han estat determinants en la col·locació.

Aquest canvi d'estructura de finançament dissenyada per CVC, que pretén millorar el cost de finançament dels tres bancs de l'operació per a CVC, no afecta en res LaLiga Impulso, LaLiga o els clubs, que està, assegurada, garantida i disponible en els termes acordats i firmats, les condicions dels quals estan blindades al contracte que va donar lloc a la creació de LaLiga Group International.

El gener de 2022 es van desemborsar els primers 400 milions d'euros i el calendari acordat per l'assemblea de LaLiga és que els diners restants arribin en els mesos de juny de 2022, 2023 i 2024.

De fet, la majoria d'equips ja estan anunciant els seus plans inversors i, en molts casos, han consumit part dels recursos per reemplaçar deute existent o augmentar el seu límit salarial.

LaLiga Impulso s'ha convertit a la principal palanca amb què la competició aspira a fer el pròxim salt en termes de negoci, especialment després del dur cop de la pandèmia. Aquesta mateixa setmana, LaLiga ha presentat un informe en el que s'apunta que la facturació dels clubs ha iniciat ja una recuperació que "s'intensificarà" en 2022-2023, vital per reprendre una rendibilitat que també es basarà en una moderació de les amortitzacions per la congelació de fitxatges. L'objectiu és que ja la pròxima temporada la facturació total rondi els 5.000 milions d'euros.