Torna l'estiu i amb ell les pors assetgen de nou l'aeroport de Barcelona-El Prat. Després d'una temporal estiuenca accidentada el 2017 per la vaga de seguretat del personal d'Eulen, les pitjors perspectives tornen a l'aeroport de la capital catalana amb les primeres cues.

El cert és que El Prat es troba en un molt bon moment. Les dades afirmen que l'aeroport es troba en un bon lloc: només entre gener i maig va tenir 18,7 milions de passatgers, la qual cosa representa un 6,9% més l'aconseguit l'any 2017. Al maig l'aeroport barceloní va trepitjar els talons al de Barajas amb 4,5 milions de passatgers, només uns 400.000 passatgers menys que l'aeroport madrileny.

Aquesta bona situació, impulsada per les noves rutes aèries de les low cost (Norwegian Airlines i Level —del grup IAG-), no dona treva a un dels grans problemes d'El Prat: les cues. Diumenge passat, la vaga de controladors aeris a Marsella va tornar a deixar El Prat amb desenes de cancel·lacions a les portes de la temporada d'estiu.

Els controls de passatgers, una altra vegada?

A aquests problemes, cal afegir els problemes que ha tingut Vueling, que ha afrontat el maig dos jornades de vagues dels pilots de la companyia aèria. A tot això, menció a part van ser les cues que ahir van tenir lloc en el control de passatgers.

Ahir mateix, van tenir lloc cues en la T1 de l'aeroport del Prat, concretament a la zona dels arcs de seguretat que serveixen d'accés a les portes d'embarcament, la qual cosa va enervar alguns usuaris que ja es van témer el pitjor.

Eulen Seguridad, l'empresa encarregada del control de passatgers a l'aeroport barceloní, va deixar aquesta funció el passat 31 de maig després que Aena donés per finalitzat el contracte. Des de principis de juny, Trablisa és l'empresa responsable de donar aquest servei.

Aena: "És un fet puntual"

Fonts d'Aena han assegurat a El Nacional que les cues de les darreres hores han estat un "fet puntual" i han posat de relleu que els temps de pas es trobaven dins dels estàndards habituals.

Des del gestor aeronàutiu asseguren que s'han millorat recentment els accessos als controls de seguretat per a millorar els temps d'espera de cara a la temporada estival.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat