La fira Alimentaria és també un espai per la innovació. Les empreses del sector de la gastronomia i la restauració aprofiten l'esdeveniment per presentar les idees més esbojarrades o "divertides". És en aquesta part on trobem els productes mai pensats com les croquetes de gintònic, el confeti de xoriço, la pizza de kitkat i molts d'altres. Alguns dels que ens han cridat més l'atenció són aquests: 

1. Croquetes de gintònic, d'espirulina i de tex-mex

L'empresa Maheso, dedicada al menjar precuinat, ha apostat per una opció més "divertida" de menjar croquetes, tal com ho anomenen des de l'empresa. Es tracta de croquetes de gustos i colors innovadors, com la croqueta Gina, de gintònic; la Venus, que és "afrodisíaca" i porta fruites de la passió; l'energètica, de guaranà i espirulina; o l'"explosiva", de tex-mex. 

Des de l'empresa esperen poder començar a comercialitzar les croquetes a finals del mes de maig. 

croquetes maheso rares alimentaria2018 cserra

2. Confeti de xoriço

La càrnica Martínez Somalo s'ha sumat al carro de la innovació. En aquesta edició d'Alimentaria ha presentat el que anomenen "confeti de xoriço" i "confeti de pernil", com una manera de "realçar el gust dels plats" afegint aquesta delicatessen. Es tracta, en realitat, de trossets deshidratats d'aquests embotits, sense conservants ni colorants. 

confeti xoriço alimentaria2018 cserra

3. Entrepà "mariner", de calamars envasat

Pescanova ha apostat per la rapidesa i la tradició madrilenya. Enguany, la novetat és un entrepà de calamars prefabricat i envasat al buit, "un nou concepte de fast food", segons la mateixa empresa. 

bocata marinero pescanova alimentaria2018

4. Pizza dolça de Kit Kat 

Telepizza ha presentat la seva opció pels postres: una pizza sweet feta amb Kit Kat, les famoses barretes de xocolata i galeta de Nestlé. Es tracta d'un postre fet amb massa de pizza tradicional i cuberta de la galeta i la xocolata. Al mig hi té un volcà de crema de cacau i avellanes, per sucar-hi pa o el que es vulgui.

telepizza kitkat alimentaria2018 cserra

5. El 'cheesefuet', el formatge en forma d'embotit

La formatgera Montbrú, empresa tradicional catalana amb el cor al Moianès, fusiona en el cheesefuet els conceptes del formatge de cabra i el fuet. Es tracta del seu formatge de cabra tradicional -també pot ser amb nous o amb tòfona-, embotit en una pell similar a la del fuet però feta amb cel·lulosa comestible, de manera que és apta per vegetarians. 

Des de Montbrú asseguren que "la intenció és aportar un producte més còmode, fàcil de tallar i de portar", ideal per a festes o un picoteig. 

cheesefuet montbru alimentaria2018 csera

6. Croquetes de calçots

La també catalana Cannelonia, experta en precuinats com croquetes i canelons, ha volgut fer palesa les seves arrels amb unes croquetes de calçots, una menja típica de Valls (Tarragona). Els ingredients són els d'una calçotada: calçots, carn de porc i salsa romesco. Tot arrebossat i llest per menjar en fora de croqueta. 

7. Snacks d'embotit 

L'empresa Noel, dedicada als embotits, ha tret una nova línia d'snacks. Amb un packaging individual, presenta varietats de diversos embotits, com xoriço, pernil o fuet, que emboliquen un tros de formatge. No només això: també ha apostat per la part més healthy de l'embotit amb la creació dels Kubdu: tires de vedella o pollastre assecades, que potencien les proteïnes. 

snacks noel alimentaria2018 cserra

kubdu noel alimentaria2018 cserra