L'economista Xavier Sala-i-Martin té reticències sobre com utilitzarà Espanya la seva part del fons de recuperació europeu, el paquet d'ajudes que la Unió Europea repartirà entre els estats membres per fer front a la crisi del coronavirus. Del total de 750.000 milions amb què està dotat el pla, Espanya rebrà 72.000 milions d'euros en subsidis i 68.000 milions d'euros en crèdits. Aquests diners, però, estan subjectes a un seguit de condicions, ja que Europa considera que s'han de gastar en àmbits estratègics i plans socials amb recorregut. 

Amb tot, Sala-i-Martin no creu que Espanya faci els deures que se li demanen i així ho deixa anar en un fil de Twitter, en què diu que ara "només falta saber amb quines empreses amigues dilapidarà Espanya aquest (enorme) regal". 

Per l'economista, "la despesa keynesiana tradicional no funcionarà", i argumenta que no és tant ajudar els bars, ja que aquests necessiten que s'erradiqui el virus perquè la gent hi vulgui anar, quelcom que no es compra només amb diners. "Més despesa keynesiana no salvarà els restaurants mentre continuï havent-hi virus", assegura. 

Alhora, l'economista assegura que "aquesta crisi no és com les altres", de manera que aplicar les mateixes solucions "pot ser una manera de dilapidar els diners i, amb aquest, la confiança dels europeus amb els països del sud", cosa que ja s'agafa amb pinces. Finalment, Sala-i-Martin ironitza amb els draps bruts reials dient que "almenys podem estar relativament segurs que aquesta vegada la Casa Reial no podrà ficar mà a la caixa. Relativament".