Les exportacions catalanes de productes d'alt contingut tecnològic van assolir un valor d'1.651,8 milions d'euros en el tercer trimestre de 2017, la qual cosa suposa un increment interanual del 3,3%, segons ha informat aquest dijous l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) en un comunicat.

Aquest creixement es deu a l'augment de les vendes de productes informàtics, electrònics i òptics (24,4%), ja que les de productes farmacèutics han disminuït (-4,2%) per segon trimestre consecutiu.

Per àrees geogràfiques, el creixement de les vendes d'alta tecnologia ha estat similar: un 3,3% a la Unió Europea i un 3,2% a la resta del món.

Quant a les exportacions de productes de nivell de tecnologia mitjà-baix, han assolit un volum de 2.511,8 milions d'euros, i són els que més han crescut respecte al tercer trimestre de 2016, un 27,8%, amb un augment més pronunciat a països de fora de la UE (40,6%) que als de la UE (21,5%).

Les exportacions de productes de baix contingut tecnològic han crescut un 3,5%, fins als 4.379,2 milions, amb un increment del 4,9% a països de la UE i del 0,7% a la resta del món.

Importacions

En el tercer trimestre, les compres a l'estranger de productes industrials han augmentat en tots els nivells tecnològics.

Les importacions d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 2.051,3 milions d'euros i un augment del 3,5% interanual, gràcies al creixement dels productes informàtics, electrònics i òptics (9,3%), i ha estat superior l'increment a països de la UE (4,7%) que la resta (2%).

Les compres de productes de nivell mitjà-alt han augmentat un 5,3%, amb un predomini de les procedents de la resta del món, que han crescut un 11,4%, mentre que les de països de la UE han crescut un 2,7%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat