El president del consell d'administració d'El Corte Inglés, Dimas Gimeno, ha valorat els reptes del comerç en un entorn cada vegada més tecnològic, i en el qual la botiga física comença a perdre pistonada. Un repte important, ja que no s'ha d'oblidar que el comerç dona feina a uns 33 milions de persones a Europa, i a Espanya suposa el 22% del treball. Gimeno ha comentat aquestes qüestions com a convidat en un Dinar de Cambra, organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona. 

De totes maneres, la situació política catalana no passa per alt. Preguntat per l'afectació que pot haver tingut El Corte Inglés respecte al procés, Gimeno ha dit que "tot allò que no sigui estable, afecta", però assegura que "ja ens trobem en un punt de normalitat" i que l'afectació és relativa, deixant veure que l'afectació no ha estat gaire important. 

El comerç online: l'amenaça

Els avenços tecnològics fan del consumidor un "client que cada vegada està més informat i és més exigent, i que a més demana que estiguem disponibles les 24 hores del dia". La digitalització, a més, ha fet augmentar molt la compra a través de dispositius mòbils. 

"A nosaltres, com a gran centre comercial, ens suposa un repte", assegura Gimeno. "Però nosaltres acceptem el repte i juguem amb la diferenciació; nosaltres fem el que sabem fer, que és vendre amb qualitat i ser ràpids". "Si l'estoc que està disponible per al client físic també ho està per a l'online, la immediatesa és necessària". "Per què Amazon té problemes per cobrir els terminis d'entrega? Perquè té els centres als afores", assegura.  

De fet, Gimeno considera que un dels seus grans avantatges és que "som el gran aparador de les marques, tant en el món físic com en el digital". De fet, El Corte Inglés és ja el segon operador digital a Espanya, cosa que comporta que tingui una gran base de dades, ingredient imprescindible per saber què volen els clients, i que, per tant, permet conèixer-ne els gustos i les preferències, "i ens posa en un posicionament únic per als nostres clients". 

Visió de futur

Preguntat per si El Corte Inglés tenia nous projectes a la vista, Gimeno ha assegurat que "cal estar sempre atent a com es pot créixer, però ara mateix la nostra prioritat és adaptar-nos a aquest gran tsunami que se'ns acosta". Un tsunami que no ha de ser negatiu; un dels avantatges que aporta el món online és que et permet donar-te a conèixer arreu del món. 

El petit comerç suposa més de la meitat del comerç d'aquest país. Cal ser conscients que aquesta transformació ens afecta a tots. Cal vèncer les discussions polítiques. Cal trobar un model per veure com podem col·laborar tots junts.

Amb tot, Gimeno assegura que "el comerç no pot ser mai una transacció freda". Segons el president, la qualitat del producte és important, però l'experiència que viu el consumidor també, "i nosaltres, amb tants anys que fa que som al sector, això ho sabem fer molt bé". 

Falta de marc normatiu

"Nosaltres com a empresa no tenim cap problema a competir, sempre que sigui en igualtat de condicions". "El que no pot ser", assegura, "és que paguem més impostos, o que no se'ns tingui en compte la riquesa que generem al país". Amb tot això, el president d'El Corte Inglés considera que cal un marc legislatiu i normatiu just i igual per a tothom.  

Dimas Gimeno ha criticat el fet que "tenim una legislació comercial del segle XX que no es correspon a la realitat actual. Necessitem un marc normatiu a nivell europeu que corregeixi les diferències i deficiències fiscals i ens faci competitius".

Les grans i petites empreses "ens estem adaptant al nou escenari social amb iniciatives que fomenten la conciliació familiar, etcètera. Són paràmetres que cal aplicar i recompensar", assegura. 

És per aquest motiu que Gimeno considera que cal propiciar una competència equilibrada, en què empreses que poden semblar rivals poden fer ponts i trobar vies de col·laboració.

"El Corte Inglés" a Catalunya

Per últim, Gimeno ha volgut destacar en quin punt es troba El Corte Inglés a Catalunya. "Mantenim una relació fluida amb gairebé 4.000 proveïdors catalans", i crea fins a 8.000 llocs de feina directes.

A més, l'empresa disposa de set establiments a Barcelona, i actualment aposta per la remodelació del centre de Girona, en què té en marxa "una remodelació integral que augmentarà la superfície comercial en més de 800 metres quadrats". 

Finalment, la 4a edició de la cursa del Corte Inglés per al 8 d'abril que es presentarà públicament demà, "per nosaltres és una mostra més de la proximitat amb el nostre consumidor".