El Corte Inglés proposarà als sindicats el seu primer pla voluntari de baixes per a un màxim de 3.000 empleats a Espanya, dels quals 2.500 seran treballadors dels centres comercials i 500 dels serveis corporatius. L'objectiu del pla, dirigit a tots els treballadors fixos de l'empresa, és adaptar-se a les noves circumstàncies i adequar els recursos de l'empresa a les necessitats actuals en un context marcat per la pandèmia de la Covid.

El gegant presidit per Marta Álvarez abordarà demà amb els sindicats l'esmentat pla de reordenació, després d'haver convocat aquest divendres als sindicats amb representació en el comitè d'empresa (Fasga, Fetico, UGT i CCOO) per a l'inici d'un procés de reestructuració. El procés afectarà a més d'un 4% de la plantilla, integrada per uns 63.000 treballadors.

Després de la comunicació als sindicats, es crearà la comissió negociadora que serà la que estableixi les condicions del pla, que tindran un caràcter voluntari, amb baixes incentivades, prejubilacions o sortides pactades. Un dels pilars sobre els quals s'assenta aquesta reordenació del treball al El Corte Inglés és la nova estratègia basada en la transformació digital i els reptes del futur.

Els efectes de la pandèmia

El Corte Inglés es va acollir a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de març a juny de 2020 amb motiu de la pandèmia, que va afectar un total de 25.900 treballadors, un 29% de la plantilla.

El gegant comercial va tornar a aplicar un ERTO als treballadors de Catalunya al novembre. També va aplicar la mateixa mesura a Castella i Lleó i Astúries, sent aquestes tres regions de l'Estat les que van imposar restriccions al comerç després que s'apliqués el nou estat d'alarma.

La facturació durant el primer semestre fiscal de la companyia el 2020 (març-agost) va caure un 41% interanual, encara que en el segon trimestre els seus ingressos només van anar un 12,9% inferiors als d'un any abans malgrat l'absència de turisme estranger.

La facturació en la primera meitat del seu any fiscal (que va arrencar coincidint bàsicament amb l'esclat de la pandèmia, un rigorós confinament domiciliari nacional i el tancament de botigues no essencials) va ser de 4.489 milions, davant els 7.618 del mateix període de l'any anterior.