El sindicat dels tècnics d'Hisenda demana que la campanya de la renda, que avui comença, es prorrogui fins al mes de setembre a causa de l'excepcionalitat que es viu pel coronavirus. El president de Gestha, Carlos Cruzado, considera que seria la manera d'assegurar-se que tothom pugui presentar la seva declaració amb seguretat i ben assessorats.

Pràcticament cinc milions de persones necessiten aquest servei i la majoria dels qui ho fan de forma presencial són persones grans afectades per la crisi.

En una entrevista a RNE, Cruzado defensa que "s'ha de facilitar als contribuents que puguin complir les seves obligacions". D'una banda creu que la campanya no ha de canviar la seva data d'inici avui perquè uns "15 milions de persones obtindran una devolució, tenint en compte que en les circumstàncies d'ara necessiten la liquiditat amb una gran velocitat".

Però per l'altra, la pròrroga "fins al setembre és necessària, sobretot per als autònoms que vulguin presentar-se de forma presencial en aquestes circumstàncies". Precisament els qui vulguin dirigir-se a les oficines podran fer-ho a partir del 13 de maig, i el sindicat també demana que els terminis s'allarguin ja que, segons Cruzado, "les mesures de seguretat dels treballadors són importants, i ara mateix pràcticament tothom està teletreballant".

En total es preveuen prop de 21 milions de declaracions que podran "patir afectacions pel coronavirus".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat