El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat que "el consens i el diàleg" són l'única manera de transitar pel camí de la recuperació i ha assenyalat els pressupostos de l'Estat com l'eina per recuperar la confiança de la ciutadania, el motor de l'economia i els llocs de feina. En aquest sentit, ha reclamat el màxim acord possible amb els comptes per deixar de banda les opcions "més populistes". En la seva intervenció en el marc d'una cimera de la CEOE, Sánchez Llibre s'ha dirigit al govern espanyol per fer-li una sèrie de peticions: potenciar la col·laboració del públic i el privat, liquiditat sense cost per a les empreses, allargar els ERTO fins que s'acabi la crisi i no generar dubtes sobre la legislació laboral.

"Sense consens i diàleg no hi ha camí de futur". Aquesta és la principal tesi que el president del Foment de Treball ha defensat en la seva intervenció. Sánchez Llibre defensa que ara no és moment de "recrear-se en la discrepància" sinó del consens, que ha definit com l'única manera de transitar pel camí de la recuperació després de l'impacte del coronavirus.

Pel que fa al llistat de demandes, el president de Foment del Treball ha insistit en la necessitat que els ERTO es mantinguin mentre duri la crisi i s'hi ha referit com un "baló d'oxigen" tot advertint que, si no, moltes empreses no podran començar de nou. I ha reclamat que se solucioni ja, sense més dilacions, el "fiasco" del pagament d'aquests expedients de regulació temporals.

També ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que sigui conscient que la liquiditat sense cost és "imprescindible" per a la recuperació i per iniciar la generació de llocs de treball. I ha alertat que "sembrar dubtes" amb la legislació laboral "només condueix al desastre". Per això, ha conclòs que "l'únic camí és la concertació i el consens amb la mirada posada al futur". "Els empresaris estem a favor d'arromangar-nos a favor de crear un nou projecte col·lectiu que el govern espanyol ha de liderar. Però ho ha de fer amb polítiques viables, sense estridències i sense ocurrències", ha conclòs.

Així mateix, ha fixat els pròxims pressupostos estatals com el camí per a la recuperació i ha promès que els empresaris empenyeran perquè s'aprovin amb el "màxim consens possible". Un consens que, segons ha afegit, donarà confiança i deixarà al marge les opcions "més populistes".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat