Reduir el risc del contagi de coronavirus i un abastiment en condicions són les dues necessitats bàsiques que demanen PIMEComerç i diversos gremis i mercats de l'alimentació. Una mesura que reclamen conjuntament a la Direcció General de Comerç juntament amb la necessitat de reduir l'horari d'obertura dels establiments.

En concret, proposen que els establiments alimentaris, de primera necessitat, s'obrin des de les vuit del matí fins a les tres de la tarda i de dilluns a dissabte. "Amb aquesta reducció d'horari les persones que treballen en el sector de l'alimentació podrien contribuir més al confinament demanat i es reduiria el nombre de persones que es desplaçarien a les tardes", afirma PIMEComerç en un comunicat.

Coronavirus mascareta supermercat compra lidl - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

En aquest sentit, la sectorial comercial de la patronal de les pimes constata que des de la declaració de l'estat d'alarma, "tot el comerç del sector de l'alimentació està molt preocupat pel grau d'exposició constant que pateix pel fet d'estar de cara al públic durant moltes hores al llarg del dia". Una petició que ara espera resposta.

Signants amb PIMEComerç
  • Gremi de Peixaters de Catalunya
  • Gremi de Forners Terres de Lleida
  • Gremi Provincial de Detallistes de Fruites i Hortalisses
  • FEGRAM (Federació de Gremis Detallistes de Productes Alimenticis i Associacions de Concessionaris de Mercats de Catalunya)
  • AMMC (Associació de Mercats de Catalunya)
  • Mercat de la Concepció
  • Mercat del Clot
  • Mercat de Sant Martí
  • Mercat de les Corts
  • Mercat de Felip II
  • Mercat de l’Abaceria Central
  • Mercat de la Llibertat

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.