La borsa espanyola rebota després del dilluns negre que va viure l'Ibex ahir. Poca estona abans de tancar la sessió, l'índex espanyol creix al ritme del 5%, animat per les mesures econòmiques del pla de xoc que ha anunciat el govern espanyol per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus. Entre les mesures, destaca la mobilització de fins a 200.000 milions d'euros per frenar conseqüències, i la injecció de liquiditat sense fre a les empreses que ho necessitin. 

A mig matí, l'índex espanyol es mantenia en positiu amb un augment del 0,7% i els 6.155 punts, a l'espera de les noves mesures que havia de decidir el Consell de Ministres aquest migdia per fer front a la crisi del coronavirus. De fet, s'ha despertat augmentant un 5,52% en l'obertura de la sessió d'aquest dimarts i superant els 6.400 punts, una pujada amb la qual ha intentat recuperar part de les fortes pèrdues que va registrar el dia abans, quan va tornar a desplomar-se gairebé un 8%, fins a mínims des de juliol de 2012, afectada pel coronavirus. Enmig de la sessió d'ahir, l'Ibex va arribar als 5.800 punts, tocant mínims del 2003. 

En concret, en l'arrencada de la jornada, el principal indicador de l'Ibex 35 sumava 337,10 punts, aquest 5,52%, fins als 6.444,30 punts. Després dels forts enderrocaments viscuts en les jornades anteriors, avui ha entrat en vigor la decisió de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de prohibir durant un mes les operacions sobre valors i instruments financers que suposin la constitució o l'increment de posicions curtes sobre accions que cotitzen en les borses espanyoles. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat