La borsa espanyola ha tancat pla aquest dijous, baixant un 0,08% malgrat l'avenç de Wall Street, a les males dades d'ocupació publicades als Estats Units i a Espanya, i a la pujada del preu del petroli, segons dades del mercat.

L'índex de referència del parquet espanyol, l'IBEX 35, ha perdut 5,3 punts, aquest 0,08 %, fins a 6.574,1 punts. Les pèrdues acumulades l'any queden en el 31,16 %, mentre que aquesta setmana el selectiu ha caigut el 3,01 %.

La forta pujada del petroli ha estat un dels dinamitzadors d'aquesta sessió, la qual cosa es produïa després que el president nord-americà, Donald Trump, anunciés que l'Aràbia Saudita i Rússia podrien arribar a un acord per retallar la producció en 10 milions de barrils diaris.

Dels grans valors han baixat Inditex, el 2,8 %, la tercera caiguda més gran de l'IBEX, i BBVA, que ha cedit, l'1,94 %.

Al contrari, han pujat Repsol, el 6,02 %, el principal avenç de l'IBEX, en tant que Telefónica ha guanyat l'1,22 %; Banc Santander, el 0,23 %; i Iberdrola, el 0,21 %.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat