La Fundació "la Caixa" destinarà un total d'1,5 milions d'euros per al desenvolupament de 15 investigacions socials que permetin comprendre els desafiaments emergents més apressants que afecten les societats, entre ells els sorgits per la pandèmia del coronavirus

"La Caixa" ha informat en un comunicat que aquesta iniciativa s'emmarca en la segona Convocatòria d'Investigació Social, que parteix de la base que nous esdeveniments com el brot del coronavirus comporten conseqüències globals que afecten tots els àmbits de les nostres vides.

Segons el comunicat, les candidatures es poden presentar fins al 20 de maig i han de fonamentar-se en dades quantitatives que proporcionin, mitjançant un enfocament "original i innovador", coneixement sobre els reptes més rellevants de l'actualitat.

Els projectes seleccionats rebran una dotació de 100.000 euros, es desenvoluparan en universitats d'Espanya i de Portugal durant un període màxim de 24 mesos, i es divulgaran a l'Observatori Social de "la Caixa".

D'altra banda, aquesta entitat va destinar 1,3 milions d'euros per a 13 projectes a la primera convocatòria d'aquesta iniciativa. Entre els projectes seleccionats en l'anterior edició i que s'estan desenvolupant actualment destaca l'anàlisi en l'àmbit de l'atenció domiciliària a la gent gran, la bretxa de gènere en el digital, l'exposició infantil a la contaminació o la prevenció de la violència de gènere, entre d'altres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat