Foment del Treball ha criticat les mesures econòmiques anunciades pel govern espanyol perquè considera que són "totalment insuficients" i ha exigit que se suspenguin les liquidacions fiscals i les quotes de la Seguretat Social per pal·liar els efectes que el coronavirus i el confinament estan tenint sobre les empreses.

La patronal creu que no aplicar aquestes mesures d'urgència "condemna les empreses i pot malmetre la capacitat de recuperació de l'economia i de l'ocupació". Per això, en un comunicat ha lamentat que el Consell de Ministres s'hagi "limitat a informar" sobre una moratòria de 30.000 euros fins a sis mesos que no respon a les "mesures extraordinàries" que la patronal demana després de la pròrroga de l'estat d'alarma 15 dies més.

"No té sentit que les empreses hagin de trobar pel seu finançament el suport dels avals de l'Estat i que, en canvi, no s'hagi facilitat la liquiditat per la suspensió de les liquidacions i declaracions dels tributs", es queixa l'associació empresarial, que recorda que l'actual és una crisi sanitària i econòmica "mundial". "Les conseqüències en tancament d'empreses i pèrdues de llocs de treball seran molt greus", pronostica.