La patronal Foment del Treball ha fet una crida al govern de Pedro Sánchez que agilitzi de manera "urgent" els tràmits per a la concessió dels crèdits instrumentats a través del Institut de Crèdit Oficial (ICO) amb l'aval de l'Estat, després de denunciar que encara estan "retinguts" 60.000 milions d'euros.

En un comunicat, la patronal catalana ha assegurat que el tràmit d'estudi, valoració i validació per a la concessió d'aquests crèdits "continua sent excessivament llarg" i ha advertit que si no s'agilitzen en les pròximes hores "de molt poc hauran servit les mesures de Govern central de mobilitzar 100.000 milions".

Així, ha instat que "es desbloquegin 60.000 milions que estan retinguts" i que els 40.000 que afirma estan en procés de concessió culminin la seva tramitació.

"Si no és així abans que conclogui l'estat d'alarma i les mesures de confinament, seran moltes les empreses que no podran tornar a obrir les portes", ha advertit. Foment atribueix els problemes a que l'ICO es comporta com un "coll d'ampolla" i mostra "moltes dificultats administratives".

Entre altres mesures, Foment considera oportú que es concedeixin de manera immediata els crèdits de menor quantia, de fins a 50.000 euros, "en un procés exprés" per afavorir la injecció de liquiditat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat