La patronal Cecot ha tornat a demanar al govern central un ajornament de la presentació i el pagament de les declaracions tributàries dels autònoms i les pimes d'aquest mes d'abril per no "ofegar" aquest col·lectiu i perquè puguin competir amb les empreses d'altres països que sí que tenen aquest ajut durant la crisi del coronavirus

En un comunicat, la patronal de les pimes del Vallès Occidental i el Vallès Oriental ha insistit en la necessitat que s'ajorni el pagament d'aquests tributs fins al mes de juliol.

La Cecot recorda que molts països de la UE han acordat retardar la presentació i el pagament d'impostos, especialment de l'IVA i les retencions per IRPF, per facilitar la liquiditat de les empreses i autònoms. "Les empreses catalanes i espanyoles volem ser tractades igual que els nostres veïns europeus, que, a més, seguiran sent els nostres competidors als mercats", ha afirmat el president de la Cecot, Antoni Abad.

La Cecot ha demanat als seus socis que "no es precipitin" a l'hora d'avançar-se en la presentació de les seves declaracions fins a conèixer el posicionament final del Govern central. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat