El secretari general del sindicat UGT a Espanya, Pepe Álvarez, creu que el debat de nacionalitzar empreses ha de formar part de l'acord de reestructuració a Espanya després de la finalització de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus. En una entrevista amb Europa Press, el líder d'UGT ha deixat clar que "no està pensant en nacionalitzar per nacionalitzar", però defensa que el govern espanyol ha d'intervenir en sectors estratègics. 

"Som l'únic país de la Unió Europea que ha desaparegut de tots els sectors estratègics", ha alertat, després d'apuntar que a Alemanya "s'està plantejant que les empreses no caiguin", perquè per al país "són estratègiques". En aquesta línia, Álvarez ha assenyalat que el mateix està passant a França i el mateix s'haurà de fer a Espanya, "segur". Com a exemple, apunta que no tenir presència en el sector de l'energia "és un error".

Bankia, banc públic?

En aquest sentit, creu que en el sector financer el govern espanyol té una oportunitat per "no tornar a cometre un error i aprofitar per convertir Bankia en un banc públic", atès que actualment n'és l'accionista majoritari. No obstant això, l'Executiu ha reiterat en nombroses ocasions la seva intenció de vendre la seva participació del banc quan es donin les condicions en els mercats.

Finalment, Álvarez creu que Espanya ha de garantir la producció nacional de productes estratègics perquè no pot dependre de tercers països per tenir màscares, equips de protecció individual o alcohol, com ha succeït en la crisi actual del coronavirus.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat