Diverses organitzacions de la societat civil catalana, entre les quals hi ha els sindicats CCOO i UGT i Òmnium, s'han manifestat aquest divendres davant les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència del Tribunal Suprem, que finalment va determinar que havien de ser els consumidors i no els bancs els qui havien d'assumir el pagament de l'impost de les hipoteques

Les entitats consideren que el sistema judicial espanyol està "corcat pels lobbies econòmics, en detriment de la qualitat de vida de les persones" i demanen als poders de l'estat que "tinguin en compte els drets de la ciutadania i no els interessos exclusivament de l'oligarquia financera i dels poders fàctics de sempre". 

Marcel Mauri hipoteques - Sergi Alcàzar

En la concentració també hi ha participat Òmnium Cultural, que ha acusat el Suprem de falta de imparcialitat perquè considera que ha cedit a les "presions" dels bancs. En declaracions a la premsa, el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha apuntat que Jordi Cuixart també és "víctima" d'aquest tribunal i ha assegurat que, si no hi ha justícia social, no hi pot haver llibertat. 

També ha lamentat que amb les desigualtats socials que existeixen sigui "la banca qui dicta les sentències, qui pressiona de la mà dels governs i els lobbies poderosos perquè la justícia es decanti cap als més poderosos". Per això, sosté que el canvi de criteri del Suprem en aquesta qüestió evidència "novament que no hi ha independència judicial" a l'Estat.