CaixaBankAmazon han tancat una aliança tecnològica per impulsar Mi Comercio Online, una plataforma que permet als petits comerços digitalitzar el seu negoci. "En pocs dies i de forma efectiva" han assegurat en un comunicat. També s'hi han afegit SEUR, Roca Salvatella, PrestaShops o BranSINS, entre d'altres. Més concretament, es tracta d'una iniciativa que pretén obrir un nou canal de venda online pels petits comerços alhora que enforteix l'e-commerce, també conegut com a comerç electrònic, a Espanya on ja té un creixement interanual de vendes proper al 26%. 

De principi a fi i en 360º, es proposen eines i solucions "en un mateix espai, de forma fàcil i personalitzada". Des de formació online impartida pels principals jugadors de comerç electrònic fins a la creació de la botiga virtual. Això inclou estratègia digital, logística, aspectes legals, participació en un Marketplace, cobrament a client o conversió a vendes. I a tot plegat, les empreses que han aportat coneixement i experiència en la digitalització del seu negoci, oferiran també eines, serveis i assessorament digital als petits comerços que ho sol·licitin. 

L'e-commerce és un sector en constant expansió. I és que segons les darreres estimacions de mercat, el volum de compres per Internet a Europa passarà de 425 bilions durant el 2011 fins a 661 bilions al 2016. Encara molt més gran és el creixement de compres via mòbil ja que en tan sols cinc anys, es canviarà els 30 pels 568 bilions d'euros.

La revolució d'Amazon

Amb més de 20 anys d'experiència en comerç electrònic i més de 285 milions de clients actius arreu del món, el portal d'Amazon està impulsant més que mai el sector. Per una banda, ofereix la possibilitat a tota mena d'empreses, sigui quina sigui la seva mida, de vendre els seus productes al marketplace. Per l'altra, ha llançat "Prime Now", un servei d'entregues en una hora a Barcelona i a 26 localitats del seu entorn com són l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Cugat del Vallès. En total més de 20.000 productes. 

I entre l'experiència i la innovació, la revolució. A l'espera que comenci a operar el nou centre logístic d'Amazon als terrenys del Prat, milers de pimes ja en fan ús dels seus serveis per accedir a milions de nous clients a través de les 5 webs europees que ofereix la multinacional nord-americana.